MACHIAJUL

Rămân la ideea că în această perioadă, poate mai mult decât înainte e necesar machiajul. Nimeni și nici chiar voi nu vreți să vedeți o față foarte palidă, transformată, ochi fără gene cu o privire parcă goală, nemaivorbind de lipsa sprâncenelor. Nu sunteți singurele care ați trecut prin asta și dacă tot e să fie așa atunci de ce nu ați face din asta artă? Adică încercați să vă testați și să vedeți cum din puțină culoare în obraji, un pic de machiaj la ochi, gene și sprâncene, un ruj potrivit, și toate cu peruca pe care ați ales-o și vă vine bine, totul se transformă și devine altfel. Până la urmă se știe că femeia e o apariție aparte și o apariție poate fi chiar și în astfel de cazuri. Boala nu te împiedică să te îmbraci, să te machiezi, să arăți bine.

Pentru gene recomand o pudră semipermanentă, eu am ales o culoare maro pentru că am avut o perucă șaten deschis și mi s-a părut că așa e mai potrivit. Pentru gene am ales varianta de gene naturale cu bandă adezivă atașată, plus o bandă de rezervă. Le-am purtat cam o săptămână cu tot cu rezerva, nu am reușit să le folosesc mai mult. Mi-aș fi dorit să găsesc altceva pe piață, dar nu am găsit. La salon se pot pune gene fir cu fir, dar tot nu rezistă mai mult de o săptămână și nu am încercat varianta asta pentru că noaptea pe cele adezive le puteam da jos, pe când pe cele de la salon le porți până se desprind ele. E un pic frustrant cu genele și e mai greu de suportat. Au fost și zile în care nu am purtat gene dar am conturat de jur împrejur cu creion sau tuș negru. E necesară un pic de precizie pentru contur și nu arată deloc rău. Se poate încerca și creion într-o culoare, sunt diferite trucuri, doar încercați să vedeți ce vă vine mai bine.

O să fie la un moment dat o paloare ciudată a feței, e greu să vă priviți așa în oglindă, de asta eu de dimineață îmi aplicam o bază de machiaj (fond de ten, BB cream, CC cream, etc.) și blush în obraz plus conturul sprâncenelor, chiar dacă nu plecam undeva. Da, eram cheală în casă, dar nu nemachiată complet. Nu doream să îi sperii pe cei din jur. Impactul e mare să vă vadă cu ochii goi, fără păr, palide, fără gene și sprâncene. Sunt poze pe Internet cu imagini de acest fel și impactul emoțional e semnificativ. Așa că atenție la cât și cum expuneți părțile astea. Și să știți că machiajul face parte tot din lupta cu boala, din a îi proteja pe cei dragi și din a îi convinge că sunteți bine și arătați bine!