CUM ?

Cum ar fi fost?

Mă gândesc de multe ori cum ar fi fost viața fără această încercare și dacă aș fi ajuns tot aici, dar mai târziu și poate pe un alt drum. Cum e firesc, după ce am citit și m-am informat a trebuit să aleg în a face sau a nu face o serie de pași în această luptă cu boala.

Cum e mai bine?

Să citești și să te informezi înainte și să discuți cu personalul medical și să întrebi și să clarifici ce nu ști sau să nu citești și să accepți tot ce ți se spune? Eu am ales să mă informez, să întreb și să clarific (termenii medicali sunt o provocare și e greu să te adaptezi din mers) și să aleg împreună cu medicii. Am refuzat atunci când mi s-au propus proceduri în care nu credeam. Și cum spui unui medic că refuzi? Pur și simplu. Și asta chiar dacă ajungi din cabinet direct pe hol. Probabil așa trebuia să se întâmple. Și apoi bați la o altă ușă care cu siguranță se deschide.

Cum le rezolvi pe toate?

Doar pe rând și în ordinea firească. În nici un caz nu trebuie să faci ce fac alții sau ce ai citit pe undeva. Deciziile se iau cu medicii pe care îi alegi iar restul informațiilor obținute trebuie bine filtrate. Cancerele nu seamănă, nu sunt răceli, nu au tratamente similare, trebuie tratate cu seriozitate. Orice problemă tratată cu seriozitate are o rezolvare favorabilă. Nu vă îmbătați cu apă rece crezând că trece cu glume, stare bună, pozitivă și fără tratament de specialitate. Repet, tot ce afli din poveștile altor pacienți poate fi de ajutor, dar nu reprezintă planul terapeutic, acesta se stabilește cu un medic.